Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk ütles Delfile, et 27. jaanuaril käis Vormsil tõepoolest üks patrullauto, kuna saarelt laekus teade joobekahtlusega juhi kohta.

"Politseiametnikud suhtlesid jääteele sõitvate sõidukite registreerimisega tegeleva ametnikuga, kes täpsustas, et omal vastutusel ja äärmise vajaduse korral lubatakse sõidukeid jääteele. Piirang oli kehtestatud eelkõige seetõttu, et oli oht, et autod võivad kehvast nähtavusest tingituna teelt välja kalduda ja nii võib sõiduvahend näiteks jääkonarustel viga saada," selgitas Kukk.

Kukk selgitas, et politseipatrull otsustas väljakutse iseloomust tingituna jääteed kasutada ja Vormsile sõita. "Patrullauto lülitas jääteel sõites sisse vilkurid, et teiste võimalike liiklejate jaoks võimalikult hästi nähtav olla, ja seetõttu, et tegemist oli kiireloomulise ülesande täitmisega," lisas Kukk.

Kukk täpsustas, et politseil on õigus teha operatiivsõitu jääteel ka siis, kui üldine liiklus on piiratud. Seda tehes peab tagatud olema nii enda kui teiste ohutus.

Saarel tabati autoroolist purjus mees

"Kella 10.51 ajal tabati Vormsi saarel sõiduauto roolis mees, kes juhtis autot juhile keelatud seisundis: väljahingatavas õhus oli lubatust suurem alkoholisisaldus ning vormistati väärteoprotokoll. Karistust veel määratud ei ole," kõneles Kukk, kelle sõnul on käimas üldmenetlus.

"Politsei toimetas väärteo toimepanija menetlustoiminguteks Vormsilt Haapsalu politseijaoskonda," lisas Kukk.

"Politsei peab väga oluliseks kiiret reageerimist teadete puhul, mis annavad teada võimalikust joobes juhtimisest, sest sellise teabe kiire kontrollimine on oluline, et joobes juht võimalikult kiiresti tabada ja juhtimiselt kõrvaldada. Lisaks enesele kujutab ta suurt ohtu ka kaasliiklejatele," sedastas Kukk.

Kukk meenutas üht mõne aasta tagust traagilist liiklusõnnetust Vormsil, mil saarel hukkus joobes juhi süül inimene.