Ida prefektuuri teatel on mehe suhtes alustatud kriminaalmenetlus.

Sotsiaalmeedias levis eelmisel nädalal hoiatus, et üks mees käib koolide juures algklasside tüdrukuid kommidega kaasa meelitamas või jälitab lapsi ja ähvardab ka vanemaid.

Rakvere politseijaoskonna eriasjade uurija Janne Jürgenson ütles, et taoliste juhtumite vältimiseks peavad lapsevanemad juba varakult kodus selgitustööd tegema, et võõrastega ei tohi mitte mingil juhul kaasa minna.

"Lapsevanemad ja ka lastega töötavad inimesed peavad hoiatama lapsi, et mõned halvad inimesed ajavad ilusat juttu laste enda juurde meelitamiseks, mõtlevad igasuguseid valesid välja, kuid eelkõige selliseid, milles laps ei oska isegi kahelda ja lubavad kas maiustusi või ilusaid asju," rääkis Jürgenson.

Uurija sõnul on eriti kergesti mõjutatavad lapsed, kelle kodune majanduslik seis ei ole kõige parem. "Kommi armastavad kõik," lausus Jürgenson.

Politsei palub inimestel, kelle lapsi on võõras mees ahistanud koolide, bussipeatuste või mõnes muus avalikus kohas, ühendust võtta telefonil 322 2775 või tulla otse politseijaoskonda.