Kõik juhid peeti politseinike poolt kinni oktoobris. 18-aastane Janar tabati oma sõiduki Mitsubishi Lancer juhtimiselt Viru-Nigula vallas Ojakülas.

Noormehelt oli eelnevalt juhtimisõigus ära võetud. Kohtus ta kahetses oma tegu ja palus rahalist karistust mitte määrata, sest on töötu. Politsei kohtuväline menetleja taotles 20 arestipäeva, mille kohus rahuldas ja asendas need 40 ühiskondliku kasuliku töö tunniga.

23-aastane Kristo juhitud kaubik Ford Transit peeti kinni Viru-Nigula vallas, kus ta vedas puid. Kuna mees on korduvalt samaliigiliste rikkumiste eest politsei poolt vahele jäänud, siis taotleti talle 20 päeva aresti. Kohus rahuldas taotluse ja asendas need 40 ühiskondliku kasuliku töö tunniga.

23-aastane Samvel peeti kinni Rakvere-Haljala maanteel, kus ta juhtis sõiduautot Audi. Sõidukijuhtimise usaldas talle kõrvalistmel olnud alkoholijoobes sõber. Samvelil pole kunagi juhtimisõigust olnud ja viimati kandis ta analoogse rikkumise eest Rakvere arestimajas 15 arestipäeva. Seekord taotles politsei mehele karistuseks 30 päeva aresti, kuid kohus määras 20 päeva.

Rakvere politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Ave Uue ütles, et juhtimisõiguseta sõiduki juhtimise näol on meie ühiskonnas tegemist pideva asetleidva rikkumisega, mille vastu tuleb võidelda ning täiel määral seadust rakendada. „Juhtimiskogemust mitteomav juht ei suuda hinnata sõiduki võimalikku käitumist erinevas liiklussituatsioonis ja liiklusõnnetused on varmad tulema. Vaid tühise osa liiklusõnnetustest saab kanda ebasoodsate tingimuste arvele,“ ütles Uue.

Nädalavahetusel hukkus Lääne-Virumaal liiklusõnnetuse tagajärjel sõidukijuht, kellel puudus mootorsõiduki juhtimisõigus, samas sõidukis said kaasreisijatena viga neli inimest.

Rakvere politsei loodab, et peatselt saabuv jõuluaeg toob jõulurahu nii teedele kui ka tänavatele.