Põlva politsei juhtivuurija Andres Kirsing kinnitas, et politsei on seni kontrollinud kõiki esitatud väiteid ja laekunud vihjeid põhjalikult. Kirsing kinnitas, et lunarahanõuet kui sellist pole esitatud. "Samuti ei ole lähedasi seoses kadumisjuhtumiga ähvardatud," nentis ta.

Suli nõudis leiutasu

Esialgsetel andmetel leidis üks mees Värska sanatooriumi juures seisnud väikebussi juurest telefoni, mis kuulub Kristjanile. Kuna lähedased helistasid Kristjani numbril, oldi omavahel mitme kõne vältel põgusas vestluses. Telefoni leidja muutus pikapeale bravuurikaks ning keeldus leitud telefoni leiutasuta tagasi andmast. Telefoni leidnud mees on tuvastamisel.

Sanatooriumi turvakaamera salvestusi analüüsides ilmnes, et Kristjani auto on pargitud kõrvalisse parklasse, mistõttu sõidukit või meest ennast kaamerapildil liikumas näha ei ole. Turvakaamera salvestuste kõrval kinnitas ka personali küsitlemine, et Kristjan sanatooriumis sees ei käinud. Küll leidus tunnistaja, kes nägi Kristjanit möödunud nädalal Värska sanatooriumi juurde pargitud auto kõrval askeldamas. Kuhu mees sealt edasi liikus, on selgitamisel.

Tänasest on Kristjani telefon välja lülitatud, kuid varasemate korduvate positsioneerimistulemuste ja muu kogutud info põhjal viis politsei täna ja eelnevatel päevadel läbi mitmeid kontrollkäike erinevatele aadressidele. Paraku pole hetkel veel Kristjani asukoht teada. Praegu puuduvad tõendid, mis viitaks, et mehe elu võiks ohus olla, kuid töö juhtunu asjaolude selgitamisel ja Kristjani asukoha tuvastamisel jätkub. Politsei eesmärk on veenduda, et mehega on kõik hästi ning anda see teadmine ka lähedastele, kes on teadmatuses ning juhtunu pärast suures mures.

Täna jätkuvad otsingud Põlvas ja Värska ümbruses, kuhu värskeimad vihjed politsei juhatasid. Neil, kel on infot Kristjani asukohast või on meest viimastel päevadel näinud, palutakse sest teada anda telefonil 112.