Praeguseks ei ole politsei kinnitusel leidnud tõendust väide, et noormees omaks või oleks noorte ähvardamisel kasutanud tulirelva, kuigi politsei jätkuvalt seda võimalust ei välista ning uurimine selles osas jätkub.

"Käesoleval ajal vajab selles juhtumis veel tõsist kontrollimist relvataolise eseme olemasolu või selle kasutamine avaliku korra rikkumisel," ütles Lõuna prefektuuri politseimajor Veiko Järva.

"Samas ei soovi ma kahtluse alla seada juhtumi tõsidust, sest ähvardamine ja vägivalla kasutamine ei ole mingil juhul aktsepteeritav ning tekitab hirmu mitte ainult ohvrites, vaid laiemalt kogu ühiskonnas," märkis Järva.

"Vahejuhtumit, kus üks intsidendis osalenu suutis politsei kontrolli alt väljuda ning põgeneda, analüüsitakse organisatsioonisiseselt ja järeldusi rakendatakse politsei töö parandamiseks," lisas Järva.

Praeguseks on politsei kriminaalmenetluse raames kuulanud üle mitmeid tunnistajaid ning juhtumi kohta on antud vastakaid ütlusi. Seepärast palub politsei kõigil, kes Pilistveres antud juhtumit vahetult pealt nägid, kuid siiani politseiga vestelnud ei ole, võtta julgelt ühendust Viljandi politseiga telefonil 433 8947 või operatiivnumbril 110.

Kui kõnealune turvatunnet kõigutanud juhtum kõrvale jätta, on Pilistvere Järva kinnitusel rahulik piirkond, kus kuritegevuse tase on madal ning avaliku korra raske rikkumine äärmiselt ebatavaline ja harvaesinev erand.