Politsei- ja Piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul tegutses politse niivõrd jõuliselt läheduses raekoja platsil oleva jõuluturu tõttu. Sel põhjusel on kesklinnas ka harilikust rohkem politseipatrulle.

Politseinikud jõuluturul

Teade pikemalt Harju tänava ja Müürivahe tänava ristil sõidukitele keelatud kohas seisvast Chryslerist tuli politseile kell 16.40.

Kesklinna patrullpolitseini Lea Bärensoni sõnul tundus selline olukord kahtlane nii teatajatele kui ka politseinikele.

„Läksime sõidukit ja selles istuvaid inimesi kontrollima. Selgus, et auto juhiks oli 53-aastane Eesti kodanik ning temaga oli kaasas neli hispaanlast. Kell 17.30 paiku toimetasime mehed täpsemaks kontrolliks jaoskonda,“ rääkis Bärenson.

Hispaania noormeeste sõnul olid nad Eestis turismireisil ning nad kohtusid autojuhiga ööklubis. Autojuht lubas välismaalasi ringi sõidutada ja Tallinna tutvustada.

Bärenson tuletas meelde, et turistidele linna tutvustades tuleb siiski kinni pidada liikluseeskirjadest ja austada liiklusmärke.

Põhjust jõuluturu piirkonnas politseijõudude suurendamiseks annab ka teisipäeval Prantsusmaal Strasbourg'i jõuluturul toimunud terrorirünnak.