Kolmapäeval, 5. aprillil kell 17.08 anti teada võimalikust joobes juhist Pärnus Raeküla kandis. Loetud minutid hiljem anti teada, et sama juht on auto parkinud Riia maanteel kaupluse ette ja tuigerdab poe poole. Teataja blokeeris parklas joobes juhi sõiduki ja jäi ootama politseid. Kontrollimisel selgus, et sõidukit juhtinud mees oli tarvitanud alkoholi.

Kell 18.25 anti teada, et Pärnus Liblika tänaval on kaupluse parklas sõiduauto, mille rooli taga on naine, kes teatamise hetkel oli magama jäänud. Sõiduki tuled põlesid, kuid mootor ei töötanud. Teataja kahtlustas, et naine võib olla joobes ja alustada peagi sõitu. Politseinikud kontrollisid rooli taga maganud naise joovet ja selgus, et naine oli tarvitanud alkoholi.

Pärnu politseijaoskonna vanemliiklusametnik Ivo Haav tänab inimesi, kes eile oma tähelepanelikkusega liiklusturvalisusesse panustasid.

„Meie jaoks on oluline, et politsei ei oleks joobes juhtimise ennetamisel ja tõkestamisel üksinda. Eilsed kaks juhtumit tõestasid veelkord, et meie seas on inimesi, kellele läheb korda see, kas liikluses on turvaline või mitte. Mis kõige olulisem, nad tegid ise midagi väga olulist ära selleks, et turvalisust liikluses suurendada. Täname neid tähelepanelikkuse ja julguse eest sekkuda. Suure tõenäosusega aitas nende inimeste märkamine ja kiire tegutsemine ära hoida halvima, sest joobes juhid on ohtlikud,“ ütles Haav.

Möödunud ööpäeval tabati Eestis kokku kümme alkoholi tarvitanud sõidukijuhti.