Delfi kirjutas nädala alguses, et juhuslik mööduja leidis nädalavahetusel Pärnus Mai tänava Koidula kooli peatuse vastast võpsikust kinniseotud koonuga valge koera, kes oli metsa surema viidud.

Politsei palub kõigil, kes teavad midagi koera võimalikust omanikust, sellest tead anda telefonil 5343 5613 või 110.

Facebookis Lemmiku Leidja konto kaudu jagati postitust valgest koerast, kelle juhuslik mööduja leidis laupäeval Pärnu võpsikust.

Pärnu varjupaiga juhataja Mari Hagi rääkis Delfile, et koera leidja pöördus politseisse ja politsei omakorda Pärnu varjupaiga poole, kus koer ka praegu on.

Hagi ise käis koeral järel ja rääkis, et kas koera omanik või keegi teine pahatahtlik inimene oli väikse valge koera võpsikusse kinni sidunud. „Tema rihm polnud põõsastesse takerdunud, vaid inimene oli selle korralikult kinni sidunud,“ meenutas Hagi. „Mul võttis päris kaua aega, et neid sõlmi lahti saada.“

Koera koon oli tihedalt kokku tõmmatud tugeva nailonist suukorviga, milles pisike auk hingamiseks. Aga mitte häälitsemiseks, et abi kutsuda või ennast teiste koerte eest kaitsta. Leidja päästis küll kohe koerakese suukorvist, aga looma keel oli hammaste vahele jäänud ja kahjustada saanud.

Hagi sõnul on kiipimata koer isane ja kastreeritud, teda on hästi toidetud ja tema kasukat trimmitud, kuid ta on väga eakas ja abitu. Täna tuleb varjupaika ka arst, kes fikseerib koera tervisliku seisundi. Võib juba öelda, et loomal on kasvaja ja kuulmishäire, kinniseotud koonu tõttu on tal keel paistes ja katki näritud.

Varjupaik soovib nüüd leida koera omaniku, aga mitte selleks, et koera omanikule tagastada, vaid selleks, et selgitada välja looma väärkohtleja.