Jõgeva politsei sai eile õhtul kella 21 paiku teate, et Mustvee koolis tarbitakse alkoholi. "Politsei käis sündmuskohal ning tuvastas, et seltskonnas viibinud olid kõik täisealised, mistõttu seadusest tulenevalt ei olnud politseil alust ega põhjust nende kainuse kontrollimiseks," ütles Delfile Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Ka selgitati, et seltskond viibis hoone kolmandal korrusel, mis asub õpperuumidest eraldi ja kus ka hoone sisekord lubab erinevate ürituste läbiviimist. "Seega ühtegi seaduse rikkumist ei tuvastatud," kinnitas Peitel.

Mustvee linnapea Max Kaur saatis täna laiali teate, nagu oleks eile õhtul Mustvee gümnaasiumihoones toimunud suurem jooming, kus osalesid kõrged linnaametnikud ja Mustvee vene kooli direktor.

Mustvee kooli direktor Jaan Rahuküla selgitas Delfile, et oleng toimus muusika-ja kunstikooli nendes ruumides, mida üüritaksegi aeg-ajalt välja ning korraldatakse üritusi. "Meil on olemas ka üürileping 3. korruse magamisruumide ja kaminasaali kasutamiseks ning just seal meie eilne istumine toimus," selgitas Rahuküla.

Direktor eitas linnapea sõimamist ning tema vara rikkumisega ähvardamist. "Vähemalt sel hetkel, kui mina ruumis viibisin, midagi sellist ei toimunud," kinnitas Rahuküla.

"Linn kindlasti kaalub korda rikkunud isikutele distiplinaarkaristuse määramist, võimalik et ka teisi sanktsioone," seisis Max Kauri teates.  Lisaks lubas Kaur kokku kutsuda linanvalitsuse erakorralise istungi olukorra arutamiseks.