„Erinevalt sõiduautost pakub roller õnnetuse korral sellega sõitvale inimesele väga vähe kaitset. Seepärast võib rolleriga sõites ka iga väiksem sõiduviga lõppeda väga traagiliselt,“ ütles Põhja prefektuuri korrakaitseosakonna komissar Riho Tänak pressiesindaja vahendusel.

„Politsei paneb kõigile rollerijuhtidele südamele, et nad oleksid liikluses äärmiselt ettevaatlikud ning tähelepanelikud. Sõidukiiruse valikul tuleb lisaks kehtivatele piirangutele kindlasti arvestada ka teeolude, juhi kogemuste ning rolleri tehnilise seisukorraga. Turvavarustuse nõuetekohane kasutamine on rolleriga sõites aga otseses mõttes elu ja surma küsimus, kuna kokkupõrke korral sõiduautoga võib rollerijuhi päästa vaid korralik turvavarustus,“ rääkis Tänak.

Põhja prefektuur kutsub kõiki rollerihuvilisi, kes soovivad õppida, kuidas oma sõidukiga ohutult liigelda, täna kella 15-17 Saku Suurhalli ees parklas toimuvale rolleripäevale. Üritusel tutvustatakse ohutu liiklemise põhitõdesid, häid sõidukombeid ja turvavarustuse kasutamist.