Lumesaani ja ATVga on lubatud minna Peipsi järvele, Mustvee linnast lõunasse, kuni Pihkva järveni (kaasa arvatud) piirirežiimi ala tähisteni. Keelatud on järvejääle väljumine sõidu-, veoautode, isevalmistatud sõiduvahendite (karakat) ja traktoritega. Keelatud on liikumine järvejääl Piirissaare ja Uhtinina vahelisel alal ning Piirissaare kagunurgas mis tahes transpordivahenditega. Keelatud on liikumine järvejääl Salusaarele ligemale kui 200 m ning ojade ja jõgede suudmetele lähemal kui 200 m.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Margo Sirendi sõnas, et jääle minnes tuleb riietuda soojalt ja vastavalt ilmaprognoosile. Ühtlasi tuleb järvele minnes kaasa võtta laetud mobiiltelefon, et ohtu sattudes oleks võimalik helistada ja abi kutsuda. „Juba järvejääl olles ja ilmastiku halvenedes tuleks aga viivitamatult liikuda tagasi kaldale ennetamaks oma elu ja tervise ohtu seadmist,“ soovitas Sirendi.

Piirivalvurid tuletavad meelde, et järvejääle minek ja tagasitulek tuleb registreerida lähimas kordonis, kuna selliselt on võimalik ennetada õnnetusjuhtumeid ja säästa inimelusid. Lastevanematel tuleks lastele rääkida jääohutusest eriti nendes piirkondades, kus veekogu on kodu lähedal.

Värskeimat infot jääolude kohta saab küsida lähimast kordonist või politsei- ja piirivalveameti kliendiinfo telefonilt 612 3000.

Pidevalt uuendatava info jääle mineku keeldude kohta leiab PPA kodulehelt rubriigist nõuanded.