Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich ütles Delfile, et politsei on alustanud juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks menetlust, kuid hetkel kedagi kahtlustatavana kinni peetud ei ole.

"Sündmuskohalt leitud tõendid viitavad politsei hinnangul tulirelvale, sajaprotsendilise kinnituse sellele annab ekspertiis. Täpsemalt seda, kust tulistati on vara öelda, selle selgitab välja uurimine," ütles Uldrich.

Lasnamäel elav naine* rääkis 14. mai päeval Delfile, et kuulis enda kaheksandal korrusel asuvas korteris täna öösel kella 4-5 ajal teravat plaksu. "See oli üsna hele ja siis oli klaasikildude helin, nagu midagi oleks maha kukkunud üsna teravalt. Mõtlesin, et mingi lamp kukkus alla, aga kuna midagi ei märganud, siis läksin magama tagasi," rääkis juhtumi ajal üksi kodus olnud naine Delfile. Umbes 10 minuti pärast kuulis naine aga uuesti paari lasku, kuid kuna naise sõnul on elu Lasnamäel päris kirev, siis ei pööranud ta sellele suuremat tähelepanu.

Hommikul tööle minnes märkas aga naine, et katki oli nii tema välisrõdu aknaklaas kui ka rõduukse klaas. Ohver lisas, et kuul oli otse tema elutuppa lennanud, kuid õnneks seal kedagi tulistamise ajal ei viibinud. Naine teatas juhtumist kohe politseisse ja helistas kindlustusse.

"Politsei tuli hästi kiiresti kohale ja nad olid väga sõbralikud. Nad ütlesid, et väga sageli sellist asja ei juhtu. Pigem on tavaliselt tegu arveteõiendamisega ja sellist juhuslikku kuuli mäletas üks neist alles paari aasta tagusest sündmusest," rääkis naine.

Naine rõhutas veel, et politsei teada on esialgsetel andmetel tegu püstolikuuliga. "Kuul tuli umbes 200 meetri kauguselt vastasmajast ja kuuli järgi on päris hästi näha, et ta tuli umbes sama kõrgelt, mitte näiteks madalamalt. Kui see oleks olnud õhupüss, siis poleks see nii kaugele lennanud," rääkis naine.

Kuigi intsident oli naise jaoks mõnevõrra ehmatav, siis tema sõnutsi ta Lasnamäel edasi elada ei karda. "Ma olin arvestanud siia kolides selliste asjadega. Kui õhtul järgmist kuuli tuppa ei tule, siis ei ole vast hullu," oli naine positiivne. "See on Lasnamäe elu osa, seal juhtub ikka selliseid asju," lisas naine.

*Nimi ja kontaktid Delfile teada