Jõgeva politseijaoskonna juht Ivar Dobolazov ütles, et homme alguse saav ning neli päeva kestev suurüritus kasvatab oluliselt nii maakonna teede liiklustihedust kui ka linnas ringi liikuvate inimeste arvu ja seetõttu peab ka kohalik politsei olema nii liiklusturvalisuse kui ka avaliku korra tagamiseks suuremas valmisolekus.

Kuigi politsei on sel nädalalõpul Jõgevamaal väljas täiendavate jõududega ka Tartust ja Põlvast, loodab politsei siiski, et suurüritusele saabuvad inimesed käituvad mõistlikult ning politseil nende toimetamistesse vahele astuda ei tule.

Lisaks tavapärastele politseipatrullidele tagavad liiklusturvalisust piirkonnas ka Lõuna prefektuuri motopolitseinikud.

Kuigi motomehed hakkavad Jõgevamaa poole liikuma juba neljapäeval, toimuvad suuremad üritused ses piirkonnas siiski alles nädalavahetusel. Näiteks matkavad nii piiri tagant saabunud kui ka kohalikud motomehed neljapäeval ja reedel mööda Eestimaad.

Laupäeval toimub Jõgeval aga motoparaad, kus kolonnis liikuvaid uhkeid mootorrattaid saabub uudistama ilmselt suurem hulk inimesi. Seetõttu palub Jõgeva politsei nii motomeestel endil kui ka külastajatel pöörata senisest suuremat tähelepanu liikluskorraldusele ning politsei poolt antavatele suunistele.

„Tuhandete mootorsõidukite osalusega suurüritusel pöörab politsei tähelepanu eeskätt liiklusturvalisusele ja joobes sõidukijuhtidele aga ka liigselt alkoholi tarvitanud inimestele. Paraku näitab eelmiste aastate statistika, et antud suurüritusel tabavad politseinikud 10-20 alkoholi tarvitamise tunnustega sõidukijuhti, kellest osa moodustavad patustanud motomehed ise ja teise osa aga hoopis piirkonnas liikuvad autojuhid“, lisas politseijuht.

Seetõttu tuleb piirkonda külastavatel inimestel arvestada võimalusega, et suurenevas liiklustiheduses tagavad politseinikud seaduskuulekate inimeste turvalisust mitmete erinevate ja eri paigus toimuvate kontrollaktsioonidega.

Eesootavaks kuumaks nädalvahetuseks soovib politseijuht nii linnaelanikele kui ka Jõgevatreffi külastajatele teineteise mõistmist ja mõnusaid motoelamusi aga kindlasti ka kainet meelt ja tähelepanelikkust jälgimaks muudatusi liikluskorralduses.