Kreeka politsei vahistas möödunud nädalal mustlastest abielupaari, keda kahtlustatakse mitmete laste röövimises mitmelt poolt Euroopast, politsei üritab esialgu kindlaks teha väikese Maria päritolu – meedia andmetel kahtlustatakse, et ta on pärit Ida- või Põhja-Euroopast.

Eesti keskkriminaalpolitsei pressiesindaja tetel ei ole meie julgeolekujõududel selle teemaga seoses Kreekaga kontakti olnud. "Samuti pole politseile teada selline juhtum, kus sarnane tüdruk oleks Eestis kaduma jäänud," ütles Kuusk Delfile.

Kreeka politsei korraldas hiljuti riigi keskosas Farsala linna lähistel reidi mustlaslaagrisse, kust nad leidsid valgenahalise tüdruku, kes silmnähtavalt ei olnud abielupaari järglane.

Interpoli kaudu saadeti välja rahvusvaheline päring, et selgitada välja tüdruku vanemad. Arvatakse, et tüdruk on pärit Põhja- või Ida-Euroopast.

Abielupaaril oli laagris kokku 14 last, keda nad väitsid enda järglased olevat. Esialgsel hinnangul on ainult kolm lastest abielupaari enda omad.

Heategevusorganisatsiooni sõnul on ta järsust sotsiaalse keskkonna muutusest šokeeritud ja segaduses.

Kreeka organisatsiooni esindaja sõnul oskab Maria rääkida ainult roma ehk mustlaskeelt, sellegipoolest saab ta veidi aru ka kreeka keelest ja hetkel on temaga võimalik suhelda kehakeele abil.