Mitmeid üksusi Helsingi ning Lääne-, Kesk- ja Ida-Uusimaa politseist ja väljaspoolt Lõuna-Soomet on saadetud mootorrattajõugu liikmete järele. Operatsioonis osaleb ka keskkriminaalpolitsei, teatab YLE Uutiset.

"Tegemist on Soome ja Eesti koostöös uuritava kriminaalasjaga, mille raames tehti täna läbiotsimisi ja peeti nii Soomes kui Eestis kinni mitu isikut. Kriminaalasja raames uuritakse narkootikumide (amfetamiin) ja relvade ebaseadusliku käitlemisega seotud kuriteokahtlusi. Uurimist viib Eestis läbi keskkriminaalpolitsei ja menetlust juhib riigiprokuratuur," ütles riigikprokuratuuri pressiesindaja Katrin Lunt Delfile.

Soome politsei korraldas haarangu Cannonball MC ruumidele Alppilas ja kahtlusalustele isikutele mitmel pool Helsingi piirkonnas. Vahistati kümmekond inimest.

Soome keskkriminaalpolitsei teatel on sama juurdluse raames mitmeid inimesi kinni võetud ka Tallinnas. Soome ja Eesti politsei teevad koostööd.

„Siin kahtlustatakse rasket narkokuritegu ja tulirelvadega seotud kuritegusid,“ ütles uurimist juhtiv Jari Räty, kelle sõnul on tegemist igapäevasest rutiinist erineva operatsiooniga.