vandaalid lõhkusid 14 plastikut alleevalgustit, neist üks viidi koguni ära. Lisaks oli ära viidud parkimist korraldav tahvel, välja tõmmatud ja bussijaama ootepaviljoni viidud muuseumit tutvustav infotahvel, mõlgitud plekist Valga maakonna kaart, lõhutud kõrvalhoonete aknaid, seinu ning vihmaveetorusid.

Vandaalitsemisega tekitatud kahju on selgitamisel. Valga politsei alustas juhtunu uurimiseks väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi 218 järgi.

Helme vallavanem Tarmo Tamm ütles TV3 uudistele, et paigas olid küll ka valveseadmed, kuid kurikaelad oskasid tõenäoliselt arvestada, kui kaugele need ulatuvad.

"Kui neid lampe vaadata, siis tundub, et seda kahju nagu eriti ei ole, et mis need lambid ikka maksavad, aga kui me räägime spetsiaaltööst, elektriteenuse töödest, mida firmad peavad tegema, siis ma hindan, et see kahju on kuskil 3000-4000 eurot," nentis vallavanem.

Lõuna prefektuuri vanemkonstaabel Tõnu Stogov lubab, et rüüstajad tabatakse. Kuna mälestusmärgi juures olev parkla on noorte seas populaarne kogunemiskoht, on noored suure tõenäosusega ka rüüstamise eest vastutavad.