"17. mai öösel kella 00.10 ajal leidsid Tallinnas Sõpruse puiestee 233 vahetus läheduses aset. Nimelt tabas Hyundai linnamaasturit tehniline rike, mille peale masin seiskus keset teed. Juht üritas autot siiski käivitada, kuni auto kõrval peatus kiirabibrigaad, kes tundis toimuva vastu huvi. Autos olnud meestega rääkinud, lülitas kiirabi tööle operatiivsõiduki vilkurid ning kiirabiauto pargiti rikkega auto ette - kiirabi takistas Hyundai lahkumist," kirjeldas lugeja Delfile.

"Viie minuti möödudes saabus kohale politseipatrull, mille peale kiirabibrigaad lahkus. Politsei kontrollis juhi dokumente, kuid seejärel lahkus ja jättis kaks isikut auto juurde, ilmselt uskudes, et auto on täiesti liikumatu. Kuid kahekesi autot nügides peale politsei lahkumist suutsid isikud autole käigu sisse saada. Samal ajal kui autol rakendus käik ja see iseeneslikult kontrollimatult liikuma hakkas, lähenes kõrvalrajalt takso, tänu kelle heale reaktsioonile hoiti ära Hyundai roolis olnud isikust üle sõitmine, kuna mõlemad mehed lohisesid autole mõne meetri järele, kui see iseeneslikult käigu rakendudes kohalt minema hüppas."

Lugeja kirjeldusest selgub, nagu oleks politsei küll kohale tulnud, kuid joobes juhi siis auto juurde jätnud ja ära läinud. Ometi oli just tema arvatav joove ilmselt põhjuseks, miks kiirabi üldse tema vastu huvi tundis ja politsei kutsus.

Lääne-Harju jaoskonna patrulltalituse juht Tarvo Ingerainen selgitas, et politseinikud olid sunnitud liikuma kahe sündmuskoha vahel ja et kuna kiirabilt saadud teate järel ei olnud joobes juhtimise fakti võimalik tõendada, ei olnud neil alust Hyundai juures esialgu kedagi kinni pidada.

Ingeraineni sõnul olid politseinikud eile südaööl Tallinnas Sõpruse puiesteel Lepistiku peatuses väljakutsel, kui neile teatati, et Sõpruse puiestee 233 maja lähedal seisab sisse lülitatud ohutuledega Hyundai, mille kõrval on alkoholi tarvitanud mees. Teate tegi mööda sõitnud kiirabibrigaad, mis märkas sõidukit ja meest ning otsustas võimalikku joobes juhtimise ennetamiseks sõiduki ette parkida.

Lepistiku peatusest olukorda kontrollima sõitnud politseinikud tegid kindlaks, et tee ääres auto juures seisnud mees ja naine olid tarvitanud alkoholi. Inimesed väitsid, et nad ootavad kainet juhti, kes läks kütuse järele. Kuna oma tegevusega nad rikkumist toime ei pannud, naasis patrull esimesse sündmuskohta appi kiirabile.

Möödus paar minutit, kui politseinikud nägid sama sõiduautot Hyundai liikumas mööda Sõpruse puiesteed Tammsaare tee suunas. Patrull andis juhile peatumismärguande, mida juht eiras. Politsei eest tupiktänavasse sõitnud Hyundai roolist põgenes mees, keda korrakaitsjad varem auto juures kontrollinud olid. Korrakaitsjad pidasid B-kategooria juhtimisõiguseta mehe kinni ning täpsemate asjaolude välja selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb joobeseisundis sõiduki juhtimist.