Seiko Kuik Põhja prefektuurist andis Delfile teada, et kontrolliti 244 sõidukit ja erinevaid rikkumisi avastati kokku 162. Sealjuures ei olnud üle kolmandiku veokijuhtidest saanud piisavalt puhata. Üks veokijuht oli ka alkoholi tarvitanud.

Erinevaid probleeme oli palju ka tehniliste nõuete täitmisega. Kahekümnel veokil oli last raksem kui turvaliseks sõiduks tohiks ja kuuel juhul ei olnud veos piisavalt hoolikalt kinnitatud. Kahekümnel juhul tekitas küsimusi sõiduki tehniline seisund ja üks veok oli lausa nii halvas seisus, et sellega edasi sõita ei lubatud.

"Jätkuvalt valmistavad muret töö- ja puhkeaja rikkumised ning sõidukite tehniline seisukord," ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelvalvekeskuse välijuht Hanno Viibus olukorrast rääkides. "Suuremõõduliste ja raskete sõidukite juhid peavad olema puhanud ning sõiduvahendid peavad olema korras. Kui kommertssõiduk õnnetusse satub, olgu põhjuseks juhi väsimus, tehniline rike või midagi muud, siis on tagajärjed alati rasked. Liiklusturvalisuse arvelt ei saa järeleandmisi teha."

kontrollreidi tulemusel selgus ka , et ainus nõue, mida üldiselt täideti, oli veokite teemaksu tasumine. See oli tegemata vaid mõnel üksikul juhul.

Politsei kontrollis ka sõiduautosid ja rikkumisi tuvastati kuuekümnest sõiduautot rohkem kui pooltel. Üheteistkümnel korral ületati kiirust, kümnel juhul ületas sõiduki kaal lubatu piiri ning ühel korral suunati sõiduauto erakorralisele ülevaatusele. Liiklusest kõrvaldati üks alkoholi tarvitanud ja üks juhtimisõiguseta juht.

Ühissõidukite, veoautode ja sõiduautode kontroll viis politsei- ja piirivalveamet läbi eelmise nädala teises pooles nelja päev jooksul Pärnumaal, Läänemaal, Järvamaal ja Raplamaal.