Riho Tänak korrakaitsepolitseiosakonnast ütleb, et politsei varasema kogemuse kohaselt on jõulude ajal kõige rohkem vahejuhtumeid liikluses.

"Jõululaupäeva eel on linnades ja ka maanteel liiklus tavapärasest tihedam, mistõttu tuleb sihtpunkti jõudmiseks varuda rohkem aega ning olla valmis seisakuteks. Kindlasti peab tähelepanelik olema ka jalakäijate suhtes, kes võivad autojuhtidele märkamatuks jääda kõrgete lumevallide tõttu ristmike ja ülekäiguradade lähistel," ütles Tänak.

Jõulupühade aegsete külaskäikudega seoses tuleb ette planeerida ka see, kes jääb seltskonnast kaineks autojuhiks. "Politsei pöörab pühade ajal liiklusjärelvalve töös erilist tähelepanu joobes juhtide välja selgitamisele, kuid kutsume kõiki inimesi üles ka ise selle eest hea seisma, et alkoholi tarvitanud kaaslane autorooli ei istuks," sõnas Tänak.

Kurbade tagajärgede ära hoidmiseks tuleb ettevaatlik olla ka vaba aja veetmisel. "Kelgumäge valides jälgige, et liu laskja ei satuks sõiduteele. ATV või mootorsaaniga sõites kasutage nõuetekohast turvavarustust ning kindlasti peab juht olema kaine. Igasugused kombinatsioonid mootorsõidukist ja kelgust on ohtlikud ning selliste lõbusõitude tagajärjed võivad olla traagilised," ütles Tänak.

Neile, kes kavatsevad pühade ajal kalastama minna, tuletab politsei- ja piirivalveamet meelde, et Narva veehoidla jääle võib piiratud ulatuses minna jalgsi. Lämmi- ja Pihkva järvedele võib minna nii jalgsi, mootorsaani kui ka ATVga. Peipsi järve jääle tohib minna jalgsi ning homsest ka mootorkelkude ja ATVga, kuid mitte lähemale ajutisele kontrolljoonele kui 200 m. Kõigil, kes lähevad transpordivahenditega Peipsi jääle kaugemale kui 1 km, tuleb järvele väljumine ja saabumine registreerida lähimas kordonis.

Täpset infot jääolude kohta saad kodulehelt www.politsei.ee.