Kuna ilmaprognoosi kohaselt jätkub lumesadu ka järgmistel päevadel ja kohati esineb jäidet,  tuleb olla liikluses ettevaatlik, vahendas politseiameti pressiesindaja.

„Talverehvide kasutusele võtmiseks on viimane aeg,“ ütles politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna komissar Riho Tänak. „Samuti tuleb muuta suvist sõidustiili ja teeoludega kohaneda.“ Erilist ettevaatlikkust nõuavad möödasõitudud, sest raskete teeolude tõttu pidurdusteekond pikeneb ja seda tuleb arvestada ka pikivahet hoides. Täna on juhtunud tavapärasest veidi rohkem plekimõlkimisi, kuid inimkannatanutega liiklusõnnetusi ei ole toimunud.

Maanteeinfokeskuse andmetel sadas täna pärastlõunal enne kella nelja lund ja lörtsi lisaks Põhja-Eestile ka Kesk- ja Lääne-Eestis. Tallinna-Narva maanteel oli teekate valdavalt lumine või soolalumine. Harju, Järva, Rapla ja Lääne maakonnas ning Hiiumaal oli põhi- ja suuremate tugimaanteede katetel sõidujälg peamiselt soolamärg, kuid jälgede vahel oli soolalumesegu. Ka olid soolalumised Tallinna-Tartu ja Tallinna-Pärnu maantee teised sõiduread. Kõrvalmaanteed on libedad ja lumised.

Jõgeva, Viljandi ja Pärnu maakonnas sadas hooti vihma ja esines udu. Teekatted olid märjad. Kagu-Eestis oli ilm veel oluliste sademeteta. Teekatted olid märjad või niisked, paiguti ka kuivad. Teepinna temperatuure mõõdeti +2 kraadist Lõuna-Eestis ja Saaremaal kuni –1 kraadini Põhja-Eestis. Teepinna miinuskraadid Põhja-, Lääne- ja Kesk-Eestis ning jätkuvad sajuhood loovad soodsad tingimused libeduse tekkeks.

Endiselt tuletavad politsei ja Maanteeamet meelde helkuri vajalikkust pimedal ajal. Helkur kinnitatakse riiete külge nii, et see jääb põlve kõrgusele, keha sõidutee poolsele küljele. Helkur peab ulatuma välja jope ääre alt. Maanteel tuleb kõndida tee vasakpoolses ääres.