"Kolmapäeval (3. septembril - toim.) kõndis mu 9-aastane tütar koolist koju ning üsna kodu lähedal peatus valge siniste triipudega auto, mida juhtis nooremapoolne lühikese punase habemega meesterahvas ning küsis, kas laps võiks äkki tema autosse istuda ja nad võiksid koos edasi sõita. Õnneks laps autosse ei istunud ja jalutas koju," rääkis murelik ema.

Saadud šokk sellest kogemusest sundis tüdrukut ema sõnul rääkima juhtunust oma koolis ja kõikidele sõpradele.

"Hea on, et rääkis, kuna tuli välja, et noormees on tülitanud sama mustriga ka tema klassikaaslast ning kutsunud teda paar päeva hiljem kaasa aasale lilli korjama," rääkis ema.

Samuti väitis mures lapsevanem, et politseiga on sellel teemal suheldud, aga kuna reaalne kuriteo kooseis puudub, siis mingid protsessid sellest ei ole sinna pöördumisest käivitunud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles Delfile, et politseile on teada antud kahest juhtumist, kus Saku vallas on tüdrukut kutsutud valgesse siniste triipudega kaubikusse.

"Lapsed siiski ei ole võõraga kaasa läinud ning on kodus juhtunust rääkinud lapsevanematele, kes omakorda teatasid sellest politseile," ütles Sang.

Praegusel hetkel ei ole politsei Sanga sõnutsi kindlaks teinud autos olnud isikut, nooremapoolset eesti keeles rääkinud meest, kuid politsei tegeleb sellega aktiivselt.

Politsei palub kõigil, kelle lapsega on eelkõige Saku vallas viimasel ajal sarnane juhtum ette tulnud, oskavad täpsemalt tuvastada võimalikku sõidukit või autos olnud meest, helistada telefonil 5301 9938.

"Lapsevanemad peaksid julgustama oma lapsi kindlasti rääkima vanematele, kui keegi võõras on proovinud neid kuhugi meelitada. Loomulikult tuleb taas üle rääkida ka see, et võõrastega ei tohi kindlasti kaasa minna või neilt kingitusi vastu võtta," lisas Sang.