Viimasel ajal on Lääne politseiprefektuuri narkopolitseinikeni jõudnud järjest rohkem informatsiooni, et ka meie piirkonnast on hakatud värbama nn narkomuuli — noori, kes oma kõhus narkootikume üle piiri veaksid, kirjutab Oma Saar.

Politsei manitseb noori näiliselt ahvatlevate pakkumiste puhul ettevaatlikkusele.

“Inimestel tuleks tähelepanelik olla,” ütles Oma Saarele Lääne politseiprefektuuri avalike suhete büroo vanemkomissar Kaja Kukk. Eriti tähelepanelik tuleks tema sõnul olla nende noorte vanematel, kelle lapsed soovivad välismaale tööle minna.

Lääne PP kriminaalosakonna narkokuritegude talituse ülemkomissari Nils Sempelsoni hoiatas, et narkolastiga vahelejäämise korral võib saada 10- kuni 20-aastase vanglakaristuse.

Kindlasti peab kõhuvedaja arvestama ka võimalike tervisrikete ja ohuga elule. Kui kõhus veetav kokaiinikapsel puruneb, võib 99% kindel olla, et see inimene sureb üledoosi tagajärjel. Ka võivad allneelatud kapslid kahjustada meie siseorganeid, eriti sooli ja magu.

Kõigil, kes soovivad politseiga koostööd teha ja noorte kirjeldatud väärkäitumist takistada, on võimalik anda noorukite kiusatusse meelitajatest teada vihjetelefonil 44 46 660. Vajadusel tagatakse helistaja anonüümsus.