“Kõikide inimeste vihjed olid meie jaoks olulised, sest uurmine mitte ainult ei otsi tõendeid, vaid ka välistab võimalikke kurjategijaid. Kahjuks peab tõdema seda, et vihjed ei ole olnud antud asja juures abiks, kuid et välistada kedagi selle toimepanemises, olid nad väga olulised. Suur tänu kõigile, kes kaasa aitasid,” rääkis Vaher tänasel pressikonverentsil.

“DNA on selles asjas üks tõend, ma ei seaks seda Vjatšeslavini jõudmisel esiplaanile,” rääkis Vaher, kui vastas küsimusele, et Vjatšeslavilt teise kriminaalmenetluse raames võetud DNA viis kohtuarstliku ekspertiisi büroo kokku Snelli kuriteopaigalt leituga.

“Selliste raskemate juhtumite osas, kus uurimisel on alust arvata, et toimepanijaks oli täiesti võõras isik, võetakse kontrollimise alla väga suur hulk informatsiooni. Möönan, et tegu, milles ka kahtlustus on esitatud, oli uurimisel abiks. Isikuid, kelle vahistamiseks oli alus, oli päris mitmeid. Mina, olles kodus pere juures, sain nii mõnegi kõne, et vist on tema, aga kahjuks see kõne saabus alles nüüd mõned päevad tagasi,” selgitas Vaher.

Samas ei ole politseis tehtud Vaheri kinnitusel statistkat, mitut inimest menetluse raames kontrolliti: “Me ei loe persoone, profiile toiminguid või sõrmejäljeotsinguid. Professionaalne uurija tunneb oma ninaga ära, kas on tegemist võimaliku kahtlustatavaga või mitte. Seda numbrit, ma arvan, ei oska keegi öelda.”

Veel ei ole teada ka, kas kinni peetud kahtlusalune on jäädvustatud kesklinna valvekaamerate lintidele, mida uuriti.

Harju maakohus vahistas reedel mehe, keda kahtlustatakse möödunud aasta novembris Snelli pargis toime pandud mõrvas.

28-aastast Vjatšeslavi kahtlustatakse selles, et ta ründas 2009. aasta 23. novembri hommikul Tallinnas Snelli tiigi läheduses kaht naist, keda peksis kurikaga. Üks kannatanutest, 34-aastane naine suri saadud vigastustesse mõned päevad hiljem haiglas.