Tallinna kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit ütles Delfile, et politsei suhtles peol viibinud Keskerakonna büroo nõuniku Andres Hiiega ning ühendust võeti ka video filminud inimesega.

"Palusime tal meile saata täismahus video, millel olla näha narkootilise aine tarvitamine. Paraku me vastust ei saanud. Palusime ka avalikult neil, kel mingit asjassepuutuvat teavet, seda meiega jagada. Meile teadaoleva info pinnalt menetluse alustamiseks alust ei ole," ütles Saarniit.

Eesti Päevalehe toimetuseni jõudis juulis informatsioon jaanipäeva paiku varahommikuni toimunud peost, mille oli mobiiltelefoniga jäädvustanud Keskerakonna peakontorisse olengule sattunud noormees. Tema kinnitusel tarbiti seal peale kangema alkoholi ka keelatud mõnuaineid.

Videost nähtub, et kontori peremees oli tol ööl Tallinna aukodanik ja Keskerakonna büroo nõunik Andres Hiie, kes on erakonna hingekirja kuulunud 28 aastat. Eesti Päevalehega suhelnud allika sõnul kutsus noorukid seltskonda Hiie isiklikult ja seda juhuslikult enne keskööd otse tänavalt.

Videos on ka kuulda, kuidas keegi ütleb "nüüd ma võtan valve alt maha" ja narkootikumide tarbimisele viitav lause "davai, pane üks ninapool kinni". Eesti Päevalehega suhelnud allika sõnul oli laual ka kokaiini, kuigi videos seda näha ei ole.

Hiie sõnul aga temale teadaolevalt sellel üritusel narkootikume ei tarvitatud. "Mina ei tea, et keegi oleks tegelenud seal mingilgi moel millegi lubamatuga," ütles ta. "Kõigi külaliste käitumist või lauseid ühel või teisel ajahetkel ei oska ma kahjuks kuidagi kommenteerida," jäi ta videos kuuldud lauset selgitades napisõnaliseks.

Keskerakonna pressiesindaja Andre Hanimägi sõnul on Hiie parteile tunnistanud, et alkoholi kontoriruumides tarbiti, kuid narkootikume mitte. "Senimaani ei ole ma näinud mingit tõestust, et peale alkoholi seal midagi muud ka tarvitati. Mina seal kohal ei olnud, seega ei saa ma kinnitada ei üht ega teist," ütles Hanimägi Eesti Päevalehele. "Andres ütles meile, et mingisugust kokaiiniasja ei teinud ta seal kindlasti ja mingit ebaseaduslikku tegevust ei pannud ta samuti tähele," rääkis ta.

Vaata videojäädvustust üritusest siit: