Lõuna politseiprefektuuri korrakaitsetalituse politseidirektori Tiit Alliku sõnul on Eesti liiklusõnnetuste puhul üheks põhjuseks ilm. „Eesti ilm on iseenesest muutlik, ühel päeval sajab vihma, siis kohe on kuiv ja teeolud head ning juba järgmisel momendil on libe,“ iseloomustas Allik, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Politseidirektor nentis, et ilmastikuolud muudavad ka hästi ehitatud tee ohtlikuks. „Õnnetuste teine suurem põhjus on see, et inimesed ei arvesta muutlike ilmastikuoludega,“ ütles Allik. „Kihutamine ei olegi niivõrd probleem, kuivõrd see, et ei suudeta valida õigeid sõiduvõtteid,“ lisas ta.

„Kuna meie juhid on harjunud raskete ilmastikuoludega, siis nad hindavad ennast üle,“ ütles politseidirektor.

Samuti juhtis Tiit Allik tähelepanu sellele, et õnnetusi Tartu maanteel võib põhjustada ka see, et inimesed panevad endale paika väga kindla aja, millega soovivad trassi läbida. „Seal eeldatatakse, et ma jõuan teatud ajaga kuhugi, aga ka Tartu-Tallinna maanteel on ilmastikuolud. Siis nähakse, et aega hakkab vähemaks jääma ja tulemuseks on möödasõidud, mida poleks võibolla pidanud tegema,“ rääkis Allik.

„Tuleks aeg maha võtta — pigem jõuan kümme minutit või tund aega hiljem, aga vähemalt jõuan,“ lisas politseidirektor.