“Kuna varasemad kogemused kahjunõuete puhul pargiaeda sissesõitmisega ja lõhkumistega on olnud suurusjärgus 15 000 krooni, võib seda pidada omamoodi rekordiks,” ütles Kuressaare linnavalitsuse avalike suhete juht Priit Pruul Oma Saarele.

“Kui varem on saadud pargiaia lõhkunud isikutega kokkuleppele, siis seekord esitatakse kahjunõue kindlustusele,” märkis Pruul.

Õnnetuse põhjustanud autojuht Karl ütles Oma Saarele, et neil oligi kindlustusega selline kokkulepe, et arve esitatakse sinna ja edasise suhtes lepivad nad omavahel kokku.

16. veebruari varahommiku sõitis Kuressaares politseipatrulli eest põgenev sõiduauto Subaru Impreza Pargi tänaval T-kujulisel ristmikul teelt välja. Auto purustas umbes kümne meetri pikkuselt Kuressaare lossipargi aia, murdis maha noore puu, lõhkus pingi ja põrkas seejärel vastu jämedamat puud.

Sõiduki juht, kelleks osutus 1984. aastal sündinud Karl, põgenes sündmuskohalt, jättes maha kannatada saanud kaasreisijad. “Ma ei tahtnud lihtsalt et mind peatataks,” ütles Karl Oma Saarele põhjenduseks, miks ta politsei eest põgenes. Oma sõnade järgi ta joobes ei olnud.