Eile, 6. mai päeval märkas patrullpolitsei Tartus registreerimisnumbrita mopeedi, mille juhti otsustati kontrollida. Mopeedijuht eiras talle antud peatumismärguannet ning püüdis üle kõnniteede sõites ja pimesi ristmikke ületades ära sõita. Vaba ja Turu tänavate ristmikul pidasid politseinikud isiku kinni.

Selgus, et 23-aastane Tauno oli vähem kui aasta tagasi sama liiklusrikkumise toime pannuna politsei peatumismärguannet eiranud. Tol korral mõisteti mehele 10-päevane arest. Lisaks on politsei Tauno tabanud varasemalt ka korduvalt mootorsõiduki roolist ajal, mil isikul juhtimisõigus puudus.

Enda sõnul kartis Tauno, et kuna mopeed oli jätkuvalt registreerimata, võtab politsei selle tema kasutusest ära. Registreerimata mootorsõiduki juhtimisel näeb seadus ette kuni 400-eurose rahatrahvi, muid sanktsioone nagu näiteks sõiduki konfiskeerimist sellise rikkumisega ei kaasne.

Täna, 7. mail taotles politsei kohtus Taunole taas arestipäevi. Tartu maakohus tunnistas noormehe süüdi registreerimata sõiduki juhtimises ja sõiduki peatamise märguande eiramises ning mõistis talle 20-päevase aresti. Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Lõuna prefektuuri patrullteenistuse vanem Maido Kolk ütles, et kuigi mopeedid on väiksema võimsusega sõiduvahendid, on nad liikluses siiski täpselt samasugused juhid nagu auto- või mootorrattajuhid. „Vaatamata sellele, millise sõiduvahendiga liikluses osaletakse, tähendab see kohustust järgida liiklusreegleid, ohutusnõudeid ning võtta vastutus oma tegevuse või tegevusetuse eest,“ viitas Kolk.