Kella 15.45 märkas patrull teataja kirjeldusele vastavat autot Põlvas Lao ja Jaama tänava ristmikul ning andis selle juhile peatumismärguande, teatas Lõuna politseiprefektuur.

VAZ 2121 juht peatumismärguandele ei reageerinud ning jätkas sõitu mööda Põlva-Räpina maanteed. Kui sõiduki juht ka mitmele järgnevale peatumismärguandele ei reageerinud, sooritasid politseinikud auto peatamiseks kuus hoiatuslasku.

Paraku ei reageerinud sõidukijuht ka hoiatuslaskudele. Kella 16.20 paiku sõitis politseinike eest põgenev auto Põlva vallas Valgesoo külas metsateel vastu puud. Ka peale avariid üritas auto juht põgeneda, kuid politseinike eest minema joosta tal ei õnnestunud.

Auto juhiks osutus politseile varasemast ajast erinevate süütegude toimepanemise poolest tuttav Tanel (s 1988), kellel tuvastati keskmine alkoholijoove. Autos juhi kõrval viibis alkoholijoobes 17-aastane nooruk. Kumbki autos viibinu vigastada ei saanud. Politseinikud toimetasid Taneli kainenema, kaasreisijast alaealine anti üle noorsoopolitseile. Ka varem alkoholi tarvitanuna auto juhtimist harrastanud Taneli suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Põgeniku peatamisel olid politseinikele abiks kolm autotäit Himmaste kodanikke, kes aitasid politseinikel oma autodega teid blokeerida. Põlva politsei tänab kodanikke, kes ei pidanud paljuks politseid ohtliku juhi peatamisel aidata.