1. mai õhtupoolikul sõitis politseisõidukile Paikuse vallas Paikuse–Tammuru teel vastu rikkuja poolt juhitud Ford Mondeo. Sõiduki juht on politseile juba n-ö vana tuttav ja oli teada, et tal puudub juhtimisõigus. Ametnikud otsustasid kontrolliks sõiduki peatada.

Politseipatrull asus rikkujale järele sõitma, andes samal ajal vilkuritega peatumismärguande. Ootamatult peatus jälitatav sõiduk ühe maja ees, juht väljus sõidukist ning jooksis läbi hoovi metsa. Otsingud hämaras metsaaluses tulemusi ei andnud.

Politseiametnikud otsustasid põgeniku tabamiseks kasutada jäljekoera. Koer võttis jälje üles, kuid kaotas selle mõne aja pärast. Otsinguid raskendas see, et tegemist oli üsna märja ja soise metsaalusega.

Politsei selgitas välja rikkuja isiku ning mõni aeg hiljem õnnestus tuvastada ka ta asukoht. Tegemist oli 24-aastase noormehega, keda on korduvalt karistatud juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimise eest. Viimane sellelaadne rikkumine leidis aset tänavu veebruaris.

Kuna varasemad karistused ei ole mehele mõju avaldanud, otsustas väärteoasja menetleja karistuse määrata Pärnu maakohtul. Möödunud nädalal määrati talle 25 ööpäeva pikkune arest.