Kella 18.30 seisuga olid politseinikud suhelnud nii Pärnus kui Haapsalus üle 100 autoomanikuga, kelle masin oli pargitud vee poolt ohustatud alale.

Politsei annab teada: kui oled oma ohutuses TÄIESTI kindel, vii auto kiiresti sealt minema. Umbes kella 20st alates peaks merevee tase veelgi tõusma.

Riigi ilmateenistuse andmetel on Lääne regioonis tõusmas vesi kriitilisele piirile. Pärnus lubatakse veetõusu täna õhtuks kella 20 ajaks 180-200 cm (kriitiline piir +180 cm), Väinameres ja Haapsalus 170 cm (kriitiline piir +160 cm), saarte rannikul jääb tõus väiksemaks, kuid maksimum saabub eeldatavalt hilisõhtul või 23.02 kesköö paiku, ulatudes Kuressaares orienteeruvalt 110-120 cm keskmisest kõrgemale (kriitiline piir +170 cm).

Pärnusse on koondunud regionaalne staap olukorra seiramiseks ning võimalike olukordade lahendamiseks. Põhiliseks ohustatud alaks on Pärnu rannapiirkond ning jõeäärsed alad, Haapsalu Väikse Viigi ümbrus ja Rohuküla sadam.

Inimestel soovitab päästeamet viia autod ohustatud aladelt kaugemale ning varuda süüa ja juua. Kindlasti laadida täis telefoniaku ja akupangad ning hoida ilmaprognoosidel silm peal.

Kui elektriühendus ja mobiilside katkevad, tuleks kuulata täistundidel Vikerraadio uudiseid patareiga raadiost või autoraadiost. Palume vältida ohupiirkonnas liikumist, et ennast mitte ohtu seada.

Pärnu linnavalitsus paigaldab rannapiirkonda liikluspiirangu märgid, palume nendest kinni pidada. Eemale tuleks hoida mahalangenud elektriliinidest ning teavitada nendest Elektrilevi numbril 1343. Inimvigastuste või otsest ohtu kujutavate purustuste korral helistage hädaabinumbril 112.