Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk ültles Delfile, et politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

"Menetlus on alustatud selleks, et välja selgitada, kas tegemist on õnnetusjuhtumiga või on surm saabunud teise isiku ettevaatamatuse tagajärjel," ütles pressiesindaja.

Keisk lisas, et ekspertiisi tulemusel on nüüdseks välja selgitatud, et surma põhjuseks oli uppumine.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel kinnitas päev pärast õnnetust, et poiss oli rannas vanemateta. "Laps oli rannas üksi," nentis pressiesindaja.

G4S-i rannavalve: eelmisel aastal leiti omapäi rannast kõigest kolmeaastane poiss

G4S-i rannavalveteenistus, kes Pedeli jõel küll korda ei hoia, ütles, et ka neil tuleb iga suvi ette mõni juhtum, kus omapäi lippab ringi veel väiksem tüdrukutirts või poisiklutt.

Kommunikatsioonijuht Julia Garanža ütles Delfile, et paraku on iga aasta ka olukordi, kus veel väiksemad lapsed tulevad randa ihuüksi ning hilisemal uurimisel selgub, et vanemad ei olnud oma laste käikudest teadlikud.

"Mõnel juhul on selge, et olukord ei ole vabandatav, näitena võib tuua eelmise aasta juhtumi 3-aastasest tüdrukust, kes läks ise randa, kui ema tähelepanu oli arvutil, või 3-4aastasest, kes purjus isaga "koos" rannas olles mitmeid tunde üksinda ringi lippas ja ka ujumas käis," meenutas Garanža.