Prefektuuri pressiesindaja Andres Sanga sõnul on menetluse käivitamise aluseks Tallinna kesklinna vanem Mihhail Korbi avaldus. Menetlus algatati karistusseadustiku paragrahvi järgi mis käsitleb avaliku korra rikkumist. 

Hetkel veel politseil kahtlusaluseis ei ole.

Tallinna Kesklinna vanem Mihhail Korb pöördus kolmapäeval avaldusega politseisse, et selgitada välja Raekoja platsi jõulupuu kahe murdumisega seotud asjaolud.

Korbi sõnul soovib ta selgust kahes küsimuses: kas esimese kukkumise järgselt kuuse tüves avastatud sisselõige oli sinna tekkinud juhuslikult või tahtlikult ning kas kuuse kukkumistel oli ohus inimeste elu ja tervis, teatas Raepress.

„Peale neile küsimustele vastuse saamist on politseil kaalutlusotsus, kas alustada kellegi suhtes menetlust või pole see otstarbekas,“ ütles Korb.

Kuuse murdumistega seoses toimus Kesklinna valitsuses ka sisejuurdlus, mille käigus ilmnes, et linnaosa valitsuse poolne järelvalve kuuse püstitaja OÜ Kesklinna Pargid tegevuse üle polnud küllaldane. Sellega seoses on linnaosa valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja viidud üle madalamale ametikohale ning kuni uue juhataja leidmiseni määratud tema asemele ajutine kohusetäitja.