“Mardna suhtes on alustatud menetlust,” kinnitas politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Martin Luige Delfile.

Politsei eesmärk on välja selgitada, kas Mardna, olles 2009. aasta sügisel Tervishoiuameti järelevalve osakonna juhataja ning ka SA Tallinna Hambapolikliinik, SA Narva Haigla ja AS Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu liige, rikkus oma tegevusega korruptsioonivastase seadust, mille järgi on keelatud olla ühtaegu avalik-õigusliku juriidilise isiku ja vahetult selle isiku kontrollitava juriidilise isiku juht- või järelevalveorgani liige.

Mardna rääkis ajalehele Meditsiiniuudised, et politseisse pöördus ta ise. „Käisin korruptsioonipolitsei vanemkomissaarilt nõu küsimas, kuna ülemus ütleb, et mul olevat huvide konflikt,“ rääkis ta, et seadusekuuleka kodanikuna tahab ta teada, kas ta on õigesti või valesti talitanud.

Enne politseisse minekut oli Mardna pöördunud õigusliku hinnangu saamiseks ka Tallinna linnavalitsuse ja õiguskantsleri poole. Sealt ta lahendust ei leidnud.

Terviseameti peadirektor ja Mardna ülemus Tiiu Aro esitas tänavu märtsis mehele kirja, milles soovis selgitust seaduse rikkumiste kohta ja teatas võimalusest ta Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu liikme kohalt vabastada.

Aro saadetud kirjast selgub, et asi puudutab Mardna kui riigiametniku kuulumist Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogusse.

“Tegemist on distsiplinaarsüüteoga avaliku teenistuse tähenduses ning huvide konfliktiga korruptsiooniseaduse tähenduses,” kirjutas Aro.

Praegu vastuolu enam ei ole – võimalik rikkumine puudutab lühikest ajavahemikku 2009. aasta oktoobris ja novembris.

Väärteomenetlus on hetkel pooleli.