Esimene teade eaka proua eksimisest metsa jõudis politseini kell 20.34. Kohila vallas Vana-Aespa külas suvila tagant metsa seeni korjama läinud naine andis teada, et on väsinud ja kaotanud suunataju. Lisaks sellele jõudis ta öelda, et tema mobiili aku on tühjenemas. Politsei alustas eksinud naise otsinguid.

Kell 21.46 andis naise poeg teada, et ema helistas ja kurdab, et on krampides ja teadvust kaotamas. Pärast viimast telefonikõnet ei võtnud ema enam telefonile. Asjaolusid arvestades kaasati naise leidmiseks otsingutele helikopter ja eksinu võimalikku asukohta asuti positsioneerima. Kell 23.20 märkas kopter kadunud naist ja 23.28 jõudsid patrullpolitseinikud temani. Kohapeale saabus ka kiirabi, kes kontrollis naise tervislikku seisundit ja lubas ta koju.

Rapla politseijaoskonna juhi Janno Ruusi sõnul võivad sügisesed metsas ekslemised nõrgema tervisega vanematele inimestele olla väga traagiliste tagajärgedega. „Kuigi ootamatuste eest pole keegi kaitstud, tuleb metsa minnes siiski teha kõik, et tagada oma ohutus. Palume kõigil kindlasti teavitada oma lähedasi plaanist minna metsa, piirkonnast, kus liigutakse ja võimalikust naasmise ajast. Selle juhtumi positiivse lahenemise juures mängis äärmiselt olulist rolli ühendus kadunud inimesega, mis võimaldas kiiresti otsinguid alustada. Öösiti jahenev ilm sügiseses metsas on ohtlik ja abi jõudmine abivajajani peab olema võimalikult kiire,“ ütles Ruus.

Möödunud nädala alguses aitasid Lääne prefektuuri ametnikud koju Pärnumaal Libatse küla lähedal metsa eksinud 58-aastast mehe.