Sündmuse algusest päästetöid juhtinud Marti Magnuse sõnul on kustustustööde tervik suunatud põlenguala põhjaserva, kus tuli võib ohustada läheduses olevat männinoorendikku, teatas Delfile päästeameti pressesindaja.

Kell 4.30 alustas õhuväe helikopter seirelende, et kaardistada tuleulatust ja võimalikku levikuala. Kell 5 paiku alustasid kustutustöödega kaks õhuväe AN-2 tüüpi lennukit. Põlenguala kogusuuruseks hinnatakse jätkuvalt ca 750 hektarit, millest ca 250 hektaril on endiselt tulekolded ja aktiivne põlemine.

Kesköö paiku saabusid kustutustöödele appi 51 vabatahtlikku Tallinna ja Harjumaa reservpäästerühmast, kes jätkavad tööd osaliselt ka täna päeval.

Alanud on vabatahtlike eelregistreerimine kustutustöödele. Vabatahtlikud saavad ennast kustutustöödele eelregistreerida päästeala infotelefonil 1524.

Vabatahtlike täpse vajaduse selgumisel võetakse eelregistreerunutega uuesti ühendust ning antakse juhised kustutustöödele jõudmiseks. Appi on oodatud täisealised hea tervisega inimesed, eelistatud on organiseeritud grupid.

Metsakustutustöödele on hetkel kaasatud ca 130 inimest. Päästjate kasutada on päästeautod ning eritehnika pehmel pinnasel liikumiseks - ATV-d ja roomiktransportöörid.

Häirekeskus sai teate metsatulekahjust Harjumaal Vihterpalus eile kell 12.20. Põlengupiirkonda elumajasid ei jää ning tuli inimesi ei ohusta.

Ilmajaama praeguse prognoosi kohaselt tugevneb päeval taas kirdetuul. Lisaks tuulele raskendab kustutamist ka halb ligipääs põlengualale.

Vihterpalu metsatulekahjust pärit suits on kirdetuulega jõudnud Hiiumaale ja Saaremaale.