Tänahommikuse seisuga suuri lahtisel leegiga tulekoldeid põlengualal ei ole. Vahepeal 205-hektariliseks paisunud põlengualal on enamik tulekoldied kustutatud, teatas Delfile Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Aktiivsed kustutustööd toimuvad umbes 10 hektari suurusel alal, kus otsitakse ja likvideeritakse pinnases olevaid tulepesasid.

Täna päeval on planeeritud kustutustöödel osalema 130 inimest. Päästjatel on abiks kaitseväe Üksik-sidepataljoni 30 ajateenijat ning vabatahtlikud Kaitseliidu Harju, Tartu ja Lääne malevast, Eestimaa Looduse Fondist ning Tallinna ja Harjumaa reservpäästerühmast, samuti inimesed, kes on ennast registreerinud päästeala infotelefoni kaudu.

Endiselt on päästjatele on abiks oodatud vabatahtlikud. Töödel osalemiseks palume registreeruda päästeala infotelefonil 1524.

Kuna enamikes Eesti metsades valitseb jätkuvalt suur tuleoht, tuletab päästekeskus inimestele meelde, et metsas tuleb järgida kõiki tuleohutuse nõudeid. Looduses võib tulekahju tekitada kustutamata suitsukoni, süüdatud lõke, mahajäetud klaasikild või mootorsõiduki summutist süttinud pinnas. Lahtise tule kasutamine looduses on praegu ülimalt ohtlik.

Kustutustööd Elliste rabapõlengul on kestnud nädal aega.