Päästeamet teatas, et eile kell 21.33 teatati häirekeskusele, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval on kortermaja ühes korteris hakanud tavapärase õhtuse vanniskäigu ajal halb 1,8-aastasel ja 4,7-aastasel lapsel. Väiksem laps hakkas suisa kaotama teadvust. Korteris kasutatakse vannivee soojendamiseks gaasiveesoojendit.

Pereema kutsus kiirabi ja päästjad ning avas korteri aknad. Lapsed viidi lastehaiglasse kontrolli, kus neil tuvastati vingumürgitus, nad jäeti ööseks haiglasse jälgimisele.

Põhja-Tallinnas on olnud selle aasta jooksul mitu lastega juhtunud ülirasket õnnetust, mis on saanud alguse gaasiveesoojendi kasutamisest. Tegelikult on väikeste laste vannitamine mitmest küljest ohtlik tegevus, mille käigus ei tohi neid jätta järelevalveta.

Kui kodus on gaasiveesoojendi, soovitab päästeamet kindlasti elamisse soetada õhust vingugaasi (CO) taset mõõtev vinguandur. Kui teil on kodus gaasiveesoojendi ning te tunnete peale vannis või dušši all käimist uimasust ja iiveldust, soovitame kindlasti gaasiseadmed üle kontrollida selleks volitatud gaasiseadmete eksperdil. Kuna vingugaas on lõhnatu, värvitu ja maitsetu, on ta äärmiselt ohtlik ja võib inimese tappa või põhjustada tõsiseid tervisekahjustusi.