Eile kell 16.47 toimus liiklusõnnetus Tõlliste vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 214. kilomeetril, kus sõiduauto Ford Transit, mida juhtis 53aastane Kalev, sõitis otsa jalgrattaga teed ületanud 69aastasele Peetile. Jalgrattur suri saadud vigastustesse kohapeal, teatas politsei korrapidaja.

Liiklusõnnetuse juhtumise kohas puudus valgustus, jalgratturil puudus helkur ja turvavarustus, jalgrattal puudusid tuled.

„Selle traagilise õnnetuse põhiliseks põhjuseks on asjaolu, et jalgrattal puudus ees valge tuli ja ratta kodaratel puudusid helkurid. Kodaratel olevad helkurid aitavad teha jalgratast nähtavaks siis, kui auto läheneb küljelt. Nähtavad helkurid puudusid ka jalgratturil, küll olid aga kaks helkurit hukkunu taskus. Õnnetuse hetkel oli maanteel tihe liiklus, autod kasutasid lähitulesid ning jalgratast üle tee lükkavat meest märkas autojuht liiga hilja,“ kommenteeris Valga politseijaoskonna ülemkomissar Tõnu Kürsa õnnetuse üksikasju.

Politsei tuletab kõigile jalakäijatele ja jalgratturitele veelkord meelde, et helkurite kandmine ja jalgratastel valgustusseadmete kasutamine on pimedal ajal valgustamata teel kohustuslik ning aitab kaitsta inimeste elu ja tervist.