Saaremaal oli eilseks kas postiljonide või elanike endi pöördumisel laekunud kandekeskusele kolm-neli teadet postkastidest toime pandud eurokalkulaatorite varguste kohta. Varguste arv võib olla suurem, sest kõik ei pruugi juhtumist informeerida, kirjutab ajaleht
.

“On olnud juhuseid, kus kalkulaator võetakse ümbrikust ära, tühi ümbrik kleebitakse uuesti kinni ja lastakse postkasti tagasi või pannakse ainult reklaam postkasti tagasi ja ümbrik koos kalkulaatoriga võetakse ära,” rääkis Eesti Posti Saaremaa kandekeskuse juhataja Margit Tammeleht. Viimast varianti kinnitas kirjakandja, kes teadis täpselt, et pani ümbriku koos kalkulaatoriga postkasti, kuid hiljem avastas linlane kalkulaatori puudumise. Kuressaare politseijaoskonnale eilse seisuga ühtegi avaldust ega teadet eurokalkulaatorite varguse kohta veel laekunud ei olnud.

Kandekeskuse juhataja juhtis tähelepanu, et postkast peaks olema selline, mis teeb sealt varastamise võimatuks. “Mõnes vanemas korterelamus saab ühe võtmega avada mitut postkasti ja kirju võtta käega läbi avause välja,” ütles Tammeleht. Neile, kellelt eurokalkulaator postkastist ära varastatud, Eesti Post uut tooma ei hakka.

Kahel korral on klient postiljonile kalkulaatori ise tagasi andnud, öeldes, et ta ei soovi seda. Vahel ei ole kalkulaatori tõttu paksuks muutunud ümbrik mahtunud postkasti selle liiga väikese ava tõttu või on postkast jäänud ajalehtedest tühjaks tegemata. Ka siis toob postiljon ümbriku eurokalkulaatoriga kandekeskusesse tagasi.

Kuigi Eesti Posti teatel jõudsid eurokalkulaatorid Saaremaale juba möödunud laupäeva õhtuks, ei olnud paljud saarlased eilse seisuga vajalikku vidinat veel oma postkasti saanud. Tammelehe sõnul kestab kalkulaatorite kanne kuni 17. novembrini, pärast seda saab teha kokkuvõtteid, kui paljud pered kalkulaatorist ilma jäid.

Kes ei ole kalkulaatorit 17. novembriks postkasti saanud, peaks ühendust võtma Euroinfo telefonil 800 3330 või Eesti Posti klienditeeninduse kontaktidel kas meili teel info@post.ee või telefonil 1661.

Kui eurokalkulaatori kasutamisel peaks garantiiajal ilmnema tõrkeid, tuleks pöörduda elektroonikakaupa müüva Euronicsi esinduse poole. Kuressaares on selleks Lasteaia tänavas asuv pood PlussMiinus Elektroonika.

Eilse seisuga oli sealsesse kauplusesse pöördutud kalkulaatori rikke tõttu kümnel korral. Põhilisteks hädadeks on vale kurss, poolikud numbrid või üldse numbrite puudumine ekraanilt.

Kui kalkulaator ei ole tööle hakanud, tasuks kontrollida tagaküljel asuva kaane all patarei ühendust. Vahel on kile jäänud patarei ja ühendusklemmi vahele. Just patarei ühendust kontrollides sai kaupluse töötaja kümnest kalkulaatorist kolm tööle, kuid seitse vajasid muudel põhjustel väljavahetamist. Osal juhtus euro kursi komakoht olema vales paigas ja mõned näitasid poolikuid numbreid.

Alternatiivina saab vigaseks osutunud eurokalkulaatori saata Euronicsisse ka posti teel (postiga saatmise kulu katab saatja). Sel juhul tuleb täita ära ankeet ja koos kalkulaatoriga saata see ankeedis toodud aadressile.

Postiga saabunud kalkulaatori puhul veendub Euronicsi meeskond, kas tegu on tootmisveast tuleneva probleemiga ning saadab märgitud aadressile vajadusel uue kalkulaatori.