3. juuli hommikul kella 7 paiku pidasid piirivalvurid Setomaal Ulitina külas kinni läbimärja alajahtunud Eritrea kodakondsusega mehe. Esialgsetel andmetel oli keskealine mees ületanud ebaseaduslikult piiri suunaga Venemaalt Eestisse. Ta viidi asjaolude selgitamiseks ja menetlustoiminguteks kordonisse. Sinna kutsuti kohe ka kiirabi, kes andis mehele esmaabi. Tema terviseseisund on nüüdseks parem, kui oli seda leidmise hetkel.

Saatse kordoni juht Arvi Suvi kirjeldas, et võõramaise välimusega abivajavat meest märkas esiti kohalik elanik, kes sellest omakorda kohe piirivalvuritele teada andis. Tema kinnitusel on kohalikud elanikud olnud piirivalvuritele läbi aegade headeks partneriteks, täiendavateks silmadeks ja kõrvadeks piiriäärsel alal.

"Meil on piiriäärsete elanikega olnud hea usalduslik kontakt, mistõttu jõuavad tähelepanekud kahtlastest inimestest ja sõidukitest kiiresti piirivalvuriteni. Teavitatakse mitte ainult piirijuhtumitest, vaid ka teistest turvalisusega seotud murekohtadest. Kuna piiriäärsel alal on väiksemad kogukonnad, kus kõik tunnevad kõiki, pannakse teraselt tähele iga kõrvalekallet tavalisest argipäevast," kiitis kordonijuht kohalike tähelepanelikkust.

Piirivalvurite ja kohalike koostöö kõrval aitab kindlasti ka piiri lõplik väljaehitamine kaasa, et saame tänasest parema ülevaate piiril toimuvast ja väheneb võimalus ebaseaduslikeks piiriületusteks,“ avaldas ta.

Juhtumi üksikasjade uurimine jätkub.