Kell 14.49 helistati Mehikoorma kordonisse ning teatati, et umbes kuue kilomeetri kaugusel kaldast on järvel neli inimest, kes ei saa enam kaldale, sest GPS seadme akud on tühjad, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Kell 14.54 tuli kordonisse veel üks kõne – abi palusid kaks Pedaspää kandis asuvat inimest, kellel läks mootorsaan rikki ning kes olid tulnud järvele ilma GPS seadmeta.

Hädalistele hõljukiga appi kiirustav piirivalvetoimkond leidis jäält veel ühe viieliikmelise seltskonna, kelle mootorsaan oli rikki läinud ning polnud võimalik edasi liikuda, sest üks seltskonnas olnutest oli südamehaiga ning liikus vaevaliselt. Kella 18.45 olid kõik 11 hädalist hõljuki kahe reisiga kaldale toimetatud. Järvejääle jäid kaks mootorsaani.

Mehikoorma kordoni juht piirivalveleitnant Arbo Sillaots: "Tuletan inimestele veel kord meelde, et transpordivahendiga Lämmijärvele minnes tuleb teavitada kordonit alati, hoolimata sellest, kui kaugele kaldast kavatsetakse minna. Transpordivahendiga Peipsi järvele minnes tuleb kordonit teavitada siis, kui kavatsetakse minna kaldast kaugemale kui üks kilomeeter. Samuti tuleb kordonisse teatada järvelt saabumisest.

Suureks abiks on järvele kaasavõetud korralikult laetud akudega GPS-seade. Siis oskab hättasattunu öelda oma asukoha ning abi saabub võimalikult kiiresti. Ka mobiiltelefonid peaks olema enne järveleminekut korralikult laetud. Kaasas peaks olema kindlasti päästevest, jäänaelad ning taskulamp pimeduses enda asukohast märku andmiseks.“