Laupäeva keskpäeval helistas Värska kordonisse mootorkelguga järvele läinud mees, kes teatas, et halvenenud ilmaolude ja lumetuisu tõttu kaotas sihi. Ühtlasi tekkis mehel kõhklus, et ta võib eksikombel olla ületanud ajutist kontrolljoont. Mees püüdis anda piirivalvuritele oma ligikaudse asukoha ning tal paluti jääda ootama, kuni piirivalvurid tema juurde jõuavad.

Vähem kui tunni möödudes kohtusid järvel abivajanud mees ja piirivalvurid ning isik juhatati tagasi kaldale, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja. Õnneks kontrolljoont ta ületanud ei olnud. Kui mees ise pakkus, et asub Lämmijärvel, siis piirivalvurid kohtusid temaga Pihkva järvel.

Värska kordoni juht Andres Vesselov ütles, et antud juhtum on heaks näiteks, kuidas järvel hätta sattudes tegutseda. „Mehel oli kaasas laetud mobiiltelefon ning orientatsiooni kaotades võttis ta viivitamata ühendust piirivalvuritega. Ei ole mõistlik sihitult järvel ringi liikuda ning loota, et õige teeots omal jõul üles leitakse. Vältimaks, et tagasitee otsimine jääb lõpuks pimeda peale ja inimesel alajahtumise oht tekib, tuleb piirivalvuritele eksimisest esimesel võimalusel teada,“ selgitas Vesselov.

Piirivalvurid soovitavad järvele minnes alati registreerida oma järveleminek, riietuda ilmastikule vastavalt, võtta kaasa laetud mobiiltelefon ja navigeerimisseadmed ning orientatsiooni kaotades kohe lähimasse kordonisse sellest teada anda.