„Informatsioon kadunud inimeste kohta jõuab pidevalt igat liiki piirivalveüksusteni, mis teenivad piirijoonel ja kontrollpunktides. Nii oli ka Varja Ivanova puhul. „Rohelisel piiril“ olevad piirivalvurid pööravad igapäevase tegevuse juures tähelepanu sellele, milline laps kellega koos sõidab. Me teame lapse kadumisest ja sellele sündmusele on orienteeritud kõik, kes piiril teenivad,“ ütles Kiviselg.

„Õiguskaitseorganitega tehakse koostööd kõigis suundades. Piiri ületamisel kontrollime me hoolikalt lapse dokumente ja juhul, kui neid ei ole, pole temaga piiri ületada lihtsalt võimalik. Sellele on orienteeritud ka need piirivalveüksused, kes lähevad patrullima mööda mererannikut, ning need, kes teenivad Narva, Narva-Jõesuu, Punamäe, Alajõe ja Vasknarva kordonites ja teistes allüksustes,“ kinnitas Kiviselg.

„Informatsioon ei liigu mitte ainult meie regioonis, vaid kogu piiril. Ka Pärnus, Saaremaal ja teistes piirilõikudes teatakse tüdruku kadumisest. Kõik suhtuvad sellesse informatsiooni kui prioriteeti, sest juttu on lapsest,“ ütles piirivalve esindaja.