Süüdistuse järgi tungis 41-aastane Vladimir Dmitrijev tänavu 27. mail kella 23.30 paiku Viljandis kallale naisele. Ohver ja vägivallatseja ei olnud abikaasad, kuid tundsid teineteist juba pikka aega.

Purjus Dmitrijev peksis kannatanut tema korteris kahe tunni jooksul rusikatega näkku ja keha piirkonda. Samuti viskas ta naise kahel korral põrandale ja lõi teda jalgadega, pani talle noa kõrile ja ähvardas tappa.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ütles, et vägivallatsejale mõisteti karistuseks seitme kuu pikkune vangistus. Et kriminaalasja arutati lühimenetluses, vähendati karistust ühe kolmandiku võrra, mistõttu ärakantavaks karistuseks jäi nelja kuu ja 18 päeva pikkune vangistus.

Mõistetud vangistus asendati 276 tunni pikkuse üldkasuliku tööga, mille Dmitrijev peab ära tegema kümne kuu jooksul. Lisaks tuleb tal menetluskuludena tasuda üle 8000 krooni.

Prokuröri sõnul ei pidanud ta vangistuse määramist otstarbekaks, sest kuigi Dmitrijev on varem vanglas olnud, ei ole teda viimase viie aasta jooksul seaduserikkumiselt tabatud.

Merike Tikk lisas, et kui Dmitrijev üldkasulikku tööd nõutud aja jooksul ära ei tee, asendatakse see reaalse vangistusega.