Paul Kärberg ütles eilsel kohtuistungil, et talle esitatud süüdistuse sisu on talle arusaamatu ja ta ei tunnista end süüdi, kirjutab Põhjarannik.

Viis ja pool aastat kestnud uurimine. 15 köitest koosnev süüdistustoimik. Ligikaudu 80 tunnistajat, keda prokurör soovib kohtu ees ütlusi andmas näha. Need mõned numbrid iseloomustavad ilmekalt, kuivõrd mahukas kohtuloos tuleb Viru maakohtu kohtunikul Anu Ernitsal selgusele jõuda, kas Paul Kärberg on seaduse silmis kurjategija või süütu ohver, keda on vintsutatud aastaid kestnud uurimisega.

Viru ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova süüdistab Kärbergi selles, et osaühingu Peipsi Grupp juhatuse ainuliikmena esitas ta 2000. aasta juulist 2002. aasta märtsini Ida-Viru maksuametile oma firma kohta maksudeklaratsioonides tahtlikult valeandmeid.

Süüdistuse kohaselt kajastusid Peipsi Grupi raamatupidamises fiktiivsed arved, firma tegi väljamakseid tuvastamata äriühingutele ja eraisikutele. Maksuameti kontrollide ja revisjonide käigus on tuvastatud, et osa kajastatud tehinguid pole tegelikult teostatud või puuduvad dokumentidel originaalallkirjad.

Nende ja muude tegude tagajärjel jäi riigil saamata üle kahe miljoni krooni käibemaksu ja üle 2,4 miljoni krooni tulumaksu. Väidetavad fiktiivsed tehingud hõlmasid nii kala ja muude kaupadega kauplemist kui ka mitmesuguseid teenuseid.