„Riigi peaprokurörina pean oluliseks, et õiguskaitseasutused on täitnud inimeste ootusi ning möödunud aasta ühe kõige enam avalikkust šokeerinud kuriteoga seotud kahtlustatavad on välja selgitatud ning nad saadetakse lähiajal kohtu ette. Raskete kuritegude avastamiseks on olulised nii uurijate, prokuröride ja ekspertide professionaalsus kui ka seaduses ettenähtud tööriistad ja võimalused," ütles riigi peaprokurör Lavly Perling.

"Kõnealuse kuriteo lahendamine on olnud politsei ja prokuratuuri kohustus Ida-Viru elanikkonna ees ning vaatamata sellele, et meie jaoks ei ole veel töö lõppenud, kuna kohtumenetlus seisab veel alles ees, on siiski hea, et saime täna inimeste paljudele küsimustele vastata. Vastuseid on oodatud rohkem kui pool aastat, kuid kinnitan, et töö selle kuriteo avastamiseks ei ole kordagi katkenud," lisas Perling.

Peaprokuröri sõnul on selle kriminaalmenetluse raames uurijate ja ekspertide poolt analüüsitud turvakaamerate salvestisi, tehtud DNA analüüsi, üle kuulatud terve rida inimesi.