Operatsiooni käigus aeti jalule sajad politseinikud nii Eestis kui Inglismaal, kammiti läbi mitu elurajooni, jälgiti salaja kahtlusaluseid ja kutsuti appi K-komando, teatas ETV saade „Pealtnägija“.

Hiljem selgus, et üks end segi joonud briti mees, keda saates nimetatid Davidiks, oli tänavalt kamba eestlaste poolt üles korjatud ning endaga ligi kaheks ööpäevaks kaasa pidutsema võetud.

Lumehangest üles korjatud Davidiga koos Tallinnasse poissmeestepidu pidama tulnud sõpradele teatasid eestlastest naljamehed, et David on nende käes pantvangis ja nõudsid 5000 eurot sularaha. Politseile tundus asi tõsine ning käivitati 30-tundi kestnud operatsioon, millesse kaastati ka Suurbritannia korrakaitsjad Manchesterist. Kohale lendas ka väidetava pantvangi abikaasa.

Eestlastega koos joonud britt oli oma sõnul aga kogu aeg sellises joobes, et ei mäleta mitte midagi mingisugusest inimröövist.

Politsei jõudis aga infot kogudes järjest lähemale seisukohale, et tegemist on tõsise asjaga ning mees võib olla juba tapetud, sest tema telefon ei vastanud enam ning ka oletavate pantvangistajate poolt ei tulnud mehega koos Tallinnasse reisinud sõpradele mingit uut infot.

Eesti mõistes tohutute jõududega poolteist ööpäeva kestnud politseioperatsiooni maksab kinni aga maksumaksja, kuna inimröövi lavastanud mehi ei saa võtta vastutusele ühegi sellise paragrahvi alusel, mis võimaldaks neilt kulusid välja nõuda.

Nad on võimalik väärteo korras vastutusele võtta ehk parimal juhul ootab neid mõnesaja eurone trahv.

Briti mehe eestlastest joomakaaslased ei soovinud „Pealtnägija“ omalt poolt teemat kommenteerida.

Hea lugeja! Kas sattusid sel märtsikuisel nädalavahetusel (9-10. märts) Tallinna peopaikades ringi liikuma ning panid tähele suurt politseioperatsiooni või miskit muud ebaharilikku? Äkki sattusid lausa ise pidutsema selle "naljameeste" seltskonnaga? Või on sul nendega mõni muu kokkupuude? Ehk elad lausa naaberkorteris? Saada oma tähelepanekud aadressile rahvahaal@delfi.ee !