Aasta tagasi tõi “Pealtnägija” avalikkuse ette nn. hispaanlanna juhtumi, mis tekitas ka rahvusvahelist furoori. See on pidurdamatu pedofiil, kes võrgutas ja šantažeeris internetis kümneid noorukeid, kusjuures üks ohver võttis väidetavalt just tema terrori tõttu endalt elu, kirjutab “Pealtnägija” koduleht.

Läbimurre toimus kolm nädalat tagasi, kui üks meeleheitel pere telesaate tegijaid appi kutsus. 15aastase Kaspari (nimi muudetud — toim.) vanematel on raske leida sõnu, kirjeldamaks tundeid, kui poiss septembri alguses neile üles tunnistas, et teda ahistab juba aasta aega seksuaalkurjategija, keda Eesti avalikkus tunneb “hispaanlanna” nime all. Selgub, et alates mullu oktoobrist tegi poiss perverdist väljapressijale endast lugematuid fotosid ja ligi 30 intiimset videot, mis läksid aina räigemaks.

Aga mis kõige rabavam — “Pealtnägija” külaskäigu ajal kestab piiramine edasi! Teismeline on oma kodus perverdi pantvang, sest sidet väljapressijaga, kes läbi küberruumi poissi šantažeerib, ei juleta katkestada. “Teeks kõik, et poega päästa, aga väljapääsu ei näe,” tunnistab poisi isa Priit (nimi muudetud — toim.) Intervjuu tegemise ajal on seis närune — hälvik nõuab järjekordset seksiklippi või muidu avalikustab varasema materjali.

Pärast jahmatavaid pöördeid viisid otsingud aga salapärase netiahistaja tõelise isikuni. Nimelt asus pervert ühel hetkel oma ohvrile helistama ning veelgi räigemaid nõudeid esitama. Samas hakkas ta aga enda isikust avameelsemalt rääkima — tegu on 22-aastase Benjy Cabello Sanchez’iga, kes elab koos vanematega Hispaanias Cadizi lähedal. Väidetavalt oli noorel mehel kuni 700 ohvrit üle maailma.

Perverdisaaga lahendus seisab hetkel Hispaania võimude taga ning tegus ahistaja läheb Hispaanias kohtu alla alles jaanuaris.

Kahe nädala eest otsustas Kaspar lõpuks julguse kokku võtta ja suhted katkestada. Pervert pilte netiavarustesse veel riputanud ei ole, kuid on üritanud Kasparit teiste ohvrite kaudu manipuleerida. Tal on isegi jätkunud jultumust helistada Kaspari ema telefonile.

“Pealtnägija” telefonikõne peale viskab aga kohut ootav pervert toru hargile.