Juba eelmisel aastal mõisteti Kärbergid seitsmeks aastaks vangi, sest pidasid enneolematult suurt fentanüüliäri. Narkoärikad saavutasid prokuratuuriga toona kokkuleppe ja pääsesid sedavõrd väikse karistusega muuhulgas seetõttu, et näitasid üles huvi menetlusega aitamiseks ja andsid üle ka narkolaadungid, mida prokuratuur uurimise käigus ei avastanud.

Siiski selgus mõni nädal peale näiliselt heauskse kokkuleppe sõlmimist, et Kärbergide koostöö prokuratuuriga ei olnudki nii üllas ja põhjalik, sest ootamatult leiti Püssis tavapäraste kanalisatsioonitööde käigus Kärbergidele kuulunud vaheladu, kuhu oli peidetud 4,3 kilogrammi fentanüüli ning üle 13 kilo fentanüüli lähteainet NPP.

Varasemalt olid Kärbergid eelmise kriminaalasja kokkuleppe ühe osana loovutanud 10 kilogrammi fentanüüli ja 30 kg lähteainet. Nende tabamisel 2017. aastal leiti fentanüüli 3 kilogrammi - see oli siis suurim kogus, mis korraga leitud.

Salajas hoida püütud fentanüülilaadung tõi vendadele uue süüdistuse ja kohtupinki veeti seekord ka kaks teist asjaosalist, üheks Paul kärbergi vana tuttav Vadmim Skorkin, teiseks jurist Indrek Repnau.

Nii Skorkin kui Kärbergid läksid prokuratuuriga kokkuleppele ja täna kinnitas selle Harju Maakohus, mõistes mehed süüdi. Süüdimõistmine aga vendadele uut lisakaristust ei toonud - mehed said taaskord seitse aastat vangistust, mis loetakse kantuks neile varem määratud seitsmeaastase vangistusega. Skorkinile määrati vahemeheks olemise eest aga nelja-aastane vangistus.

Menetluskulusid tuleb Kärbergidel tasuda mõlemal 7368 eurot. Skorkini kanda jääb 5333 eurot.

Jurist Indrek Repnau aga otsustas kokkuleppele mitte minna ja tema suhtes arutatakse süüdistust edasi üldmenetluses.