Põhja-Tallinna linnaossa Pelguranna asumisse kerkiva Stroomi kaubanduskeskuse ehitusfirma Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink ütles Delfile, et 19. novembril toimus ehitusobjektil väike põleng.

"Tõepoolest toimus Stroomi ehitusobjektil väike põleng 19. novembril ca kell 11, mille põhjuseks oli üks halvasti ühendatud toitekaabel elektrikilbis. Koheselt evakueeriti piirkonnas tegutsenud töötajad ning tuli kustutati. Kuna tegemist ei olnud suure intsidendiga, siis ei käivitunud ka tuletõrjesignalisatsioon - polnud piisavas koguses suitsu," rääkis Vink.

Ehitusfirma esindaja sõnul normaalne töö objektil taastus umbes kella 15 paiku ja seejärel tehti parandustöid, mille käigus vahetati välja riknenud toitekaabli ühendusklemmid ja kilbi pealüliti ning klemmide vahelised montaažijuhtmed, samuti kaitseautomaat. Lisaks puhastati kilbi sisu ja komponendid ja teostati kõigi (sh juhtumist puutumata) elektrikilpide kontaktide järelpingutamine ja ülevaatus termokaameraga.

"Kokkuvõtlikult võib öelda, et olulist ja märkimisväärset mõju objekti valmimisele kõnealune juhtum ei saanud põhjustada ega ka põhjustanud, kuna kogu intsidendi pikkus mahtus ühe päeva sisse. Tinglikult võib rahaliseks kahjuks lugeda vaid põlengu tõttu peatatud töödega seotud mõnetunnist seisakut, mille jooksul ei saanud pinnal tegutsenud töötajad täita oma tööülesandeid," rääkis Vink.

Keskuse omaniku, peamiselt transiidiärimehena tuntud Anatoli Kanajevi firmast Kantauro OÜ öeldi Delfile, et kuigi keskus pidi algselt avatama eelmisel nädalal, siis paraku ei saanud ehitaja tähtajaks töödega valmis ning objekti seega vastu ei võetud. Küll aga avatakse uus keskus 4. detsembril.

Stroomi kaubanduskeskuse netopind koos maa-aluse parkimiskorrusega on ligikaudu 15 000 ruutmeetrit. Esimese korruse ankurrentnikuks saab jaekaubanduskett Maxima oma XX kauplusega ning teisele korrusele tulevad rendipinnad. 

Tuulemaa 20 ala detailplaneeringu kehtestas Tallinna linnavalitsus 2011. aasta alguses. Planeering näeb Tuulemaa 20 kinnistule ette kuni kolmekorruselise ärihoone ehitamise ning linnaruumis seni funktsionaalse kasutuseta Madala 5a kinnistu kasutuselevõtmise ja selle hoonestamise kuni 13-korruselise hoonega. Hoone 13-korruseline maht on kavandatud Madala tänava poolsele küljele. Alale on kavandatud ligi 300 parkimiskohta.